Държавите от НАТО, разположени на източния фланг на Алианса, ще засилят отбраната

...
Държавите от НАТО, разположени на източния фланг на Алианса, ще засилят отбраната
Коментари Харесай

Държави от НАТО ще издигнат стена от дронове по границата с Русия

Държавите от НАТО, ситуирани на източния фланг на Алианса, ще засилят защитата си против „ вражески страни “ благодарение на безпилотни транспортни средства, сподели литовският вътрешен министър Агне Билотайте. Светът, сподели тя, следи бързия ритъм на развиване на безпилотните самолети, подтикван от войната в Украйна. 

" Това е напълно ново нещо - безпилотна граница от Норвегия до Полша, чиято цел ще бъде да пази границата ни благодарение на дронове и други технологии ", сподели министърът пред организация Newsweek.

Дроновете ще бъдат добавени към физическите бариери и системите за наблюдаване, с цел да „ разрешат отбрана против провокации от недружелюбни страни и да предотвратят контрабандата “, сподели Билотайте. Такава „ стена “ също би употребила технология срещу дронове.

Повече от две години война в Украйна подтикват светкавичните нововъведения във въздушните, наземните и водните дронове. Дрон технологията изпълва небето над Украйна, а Москва и Киев се борят да останат в челните редици на дрон технологията.

Според създателите на обявата безпилотните самолети покриват съвсем всички аспекти на бойните дейности в Украйна: от подкрепяне на разузнаването до нанасяне на удари с дронове-камикадзе и ръководство на артилерийския огън.

Използвайки Украйна като образец, специалистите считат, че има непрекъсната конкуренция сред съперниците за създаване на технологии и непрекъснато се намират нови способи за потребление на дронове във война.

Литовската държавна гранична защита има ново звено за дронове, което сега построява самите UAV и техния ресурс от системи за битка с дронове.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР